Monday 6 August 2012

Rikkaks vol2

Lotoga ka rikkaks ei saa. See raha läheb ka kulutuste peale ja lõpuks on inimene sama vaene nagu enne võitu.
Aga jah, kes ei tahaks vahepeal igasugu lõbusatele ja vajalikele asjadele raha panna.. Kuigi mis sest, et need ''vajalikud'' asjad.. on tegelikult meie endile uued kohustused lihtsalt. Enamjaolt. Siiski.

Kuidas rikkaks saada?

Ilmselt me kõik tahame rikkaks saada. Ilmselt meid kõiki kummitab küsimus kuidas?
Paljud meist on sündinud rikkasse perekonda, paljud vaesesse ja paljud meist elavad loomulikul viisil - töötades - ära. Me kõik ilmselt vajame majanduslikult igati tugevat ja kindlat vundamenti oma all, et meie elud kokku ei variseks. Päris paljud meist, ka mina, on mõelnud, et terve elu töötades ja rügades me saame rikkaks. Tegelikult me ei teagi kuidas rahaga ümber käia.
Mina ise arvasin, et  hakkan ka tööd tegema ja pidevalt panen raha kõrvale ja siis ehk saan rikkaks. See on täpselt see mida ma teen. Aga ma ei saa rikkaks. Ma maksan oma kulude eest. Ehk siis ma teenin raha ja see läeb tarbimise ja üleüldiselt enda ja lapse elatamise peale. Samuti on inimesed aastaid koolis käinud, kuid pole raha kohta midagi õppinud. Paljud ka mõtlevad, et kõge tähtsam on esmalt haridus ja et me siis rügaks, et saaks head palka, millega oma katuse ja leiva eest maksta... Et siis tuleb ka ajapikku rikkus. Inimesed põhimõtteliselt töötavad raha eest, kuid ei pane raha enda eest tööd tegema.
See on vale. Et rikkaks saada, pole vaja suurt palka. Palgaga on vaja midagi kasulikku ära teha.
Tegelikult me peaaksime panema osa raha sinna, mis hakkab meile tulevikus rohkem tagasi tooma. Me peaksime ostma vara. Sest kui meil pole vara, pole meil ka midagi millest pärast raha tagasi saada. Rikkal on vara ja vaesel on kulud. Enamus rahast sõltuvaid inimesi ostavad siiski male kohustusi, mida nad peavad varaks, kuigi mis tegelikkuses on ainult kulud.
 Näiteks ostame aktsiaid mingi summa eest... ja kui need on mõne aja pärast kallimad siis müüme maha. Või mis kõige kindlam - kinnisvara. Ostame odava korteri. See võib olla täielik jama, näha välja nagu pommiauk, siis remondime ilusaks ja siis anname üürile. See toob pidevalt mingeid summasid sisse... Ja näiteks oma äriga tegellemine.. See on kasulik rahaga ümberkäimine.
Sedasi elab inimene ka pensionil hästi.
.
Kõik see tekst tundub ilmselt sürr ja igati imelik..
Kui minu teksti ei mõista..
Soovitan ühte raamatut: Robert T Kiyosaki & Sharon L Lechteri ''Rikas isa, vaene isa''

Ülemus rääkis mulle sellest kõigest... See pani mõtlema.